Kiropraktik

Som kiropraktorer er vi specialister i diagnosticering, behandling og forebyggelse af forstyrrelser i kroppens led og muskler og deres påvirkning af nervesystemet

Kroppen fungerer som en helhed med
nervesystemet der styrer alle funktioner
Rygsøjlens funktion er at beskytte dit nervesystem samtidig med at du har så stor bevægelse i ryggen som muligt. Nervesystemet består at din hjerne, rygmarv og alle dine nerver. Nerverne giver besked til alle organerne i kroppen om hvad de skal gøre. Hvis rygsøjlen på grund af en opstået skævhed ikke fungerer optimalt, bliver dine nerver påvirket negativt fordi rygsøjlen pludselig ikke længere giver den bedste beskyttelse af nervesystemet, men snarere irriterer det.

Det er derfor vigtigt for os at undersøge hele rygsøjlen på dig og behandle de steder, hvor den ikke fungerer optimalt. Dette er grunden til, at du nogle gange kan blive behandlet andre steder, end hvor du har ondt.

Irritation af kroppens led, muskler og nerver kan forårsages af traume, sportsskader, mangel på motion,forløftninger, gentaget ensidigt arbejde, gigt, dårlig holdning eller stress.

Kiropraktik er for hele familien
Vi behandler mennesker i alle aldre; spædbørn, børn, teenagere, voksne og seniorer. Det er forskellige problemer, man kan få i de forskellige faser i livet, men alle kan have brug for kiropraktisk behandling. Vi undersøger og behandler såvel spædbørn som større børn indenfor principperne om KISS KIDD og DNS (Dynamic Neuromuscular Stabilisation).

Forebyggelse er vigtig
Vi mener, at det er vigtigt at undersøge børn så tidligt som muligt for at undgå at eventuelle småskavanker udvikler sig til større problemer senere hen. Børn kan f.eks. få deres første forskydning af en ryghvirvel ved fødslen hvor der selv under en normal fødsel bliver trukket kraftigt i barnets hoved og nakke. Normalt bliver børn og unge hurtigt raske.

Det er vigtigt at få undersøgt en smerte første gang du oplever den, også selvom den går væk igen. Det kan være et tegn på et underliggende problem, som hvis ubehandlet kan udvikle sig yderligere.