Behandling

En dansk kiropraktor ser i gennemsnit 18 gange så mange patienter med rygsmerter som en praktiserende læge og 9 gange så mange som en fysioterapeut

Ved det første besøg vil vi spørge ind til din sygehistorie og foretage en grundig undersøgelse, der efter behov suppleres med en røntgenundersøgelse før behandlingen igangsættes. Undersøgelsen består bl.a. af en holdningsanalyse samt en vurdering af bevægeligheden af kroppens led, muskelspændinger og evt. hævelser.

Vi lægger en individuel behandlingsplan som er grundlaget for, hvordan behandlingen kommer til at foregå, hvor lang tid behandlingen kommer til at strække sig over, samt om der skal foretages anden behandling, øvelsesinstruktion, træning el. andet. Vi undersøger også kroppen ifølge principperne for DNS (Dynamic Neuromuscular Stabilisa- sation), der er en måde at undersøge hvor god kroppen er til at aktivere de rigtige stabilisationsmønstre. 

Vores mål som kiropraktor er at finde årsagen til lidelsen og genvinde din optimale funktion, og ikke kun kortvarig smertelindring.

Smertelindringen indtræder som regel før funktionen er genvundet, så smerten alene kan ikke bruges til at afgøre, om problemet er løst.

Vi henviser til læge, fysioterapeut eller anden behandler, hvis vi vurderer, at dette er nødvendigt.

Som kiropraktor behandler vi led og muskler ved specifikke kiropraktiske håndgreb, som har til formål at genoprette den bedst mulige bevægelighed i leddene og derved lette presset på nerverne.

Vi behandler alle led, ikke kun rygsøjlen og bækkenet. Hvis der f. eks. er bevægelses forstyrrelser i et knæ, albue eller ankel, kan vi også hjælpe med det.

Behandlingen er normalt helt smertefri og afslappende og er tilpasset den enkeltes alder og fysiske samt psykiske tilstand.

 

 

Hovedpine
80% af alle hovedpiner
stammer fra nakken

Nakkesmerter

Arm- og skuldersmerter

 

Musearm
Brystsmerter

Tennis/Golfalbue
Lændesmerter

Ischias
Diskusprolaps

Håndleds- og fingersmerter

 

 

 

Knæproblemer

 

 

 

Ankel- og fodsmerte

De typiske symptomer
Spædbørn:
Kolik, vil ikke dreje hovedet, sutteproblemer, mave eller søvnforstyrrelser.

Børn: Tilbagevendende mellemørebetændelse, hovedpiner, vokseværk, hyperaktivitet, benkramper, sengevædning, klodsethed (dårlig motorik), hyppige forkølelser, indlæringsvanskeligheder, balanceproblemer eller astma.

Voksne: Hovedpiner, migræner, lændesmerter, nakke og armsmerter, musearm, iskias, diskusproblemer eller sportsskader.

Seniorer: Slidgigt, hoftesmerter, knæsmerter, rygsmerter, svimmelhed, skulderproblemer eller tinnitus.